L’any passat (2018) vàrem fer una sèrie de rutes per l’illa de La Palma que no ens van deixar indiferents. Enguany volíem mirar de trobar un altre lloc on poguéssim fer una mica més de senderisme. Una de les rutes que vam trobar va ser la del Camí de Sant Jaume.

Acostumats a la muntanya pensàvem que aquestes rutes cap a Santiago podien ser massa dures per les distàncies i pel tipus de camí, però, de mica en mica, anàvem descobrint les experiències de la gent. Tret del repte de fer molts quilòmetres, hem de pensar que no hi ha un lloc base on tornar després de cada sortida. A més, l’únic equipatge ha d’anar amb tu contínuament.

Si volem fer aquest tipus de ruta haurem de fer una bona preparació i una bona planificació i organització per centrar-nos en el camí i gaudir de la ruta.

Un cop decidit, hem triat el camí Francès. És el camí més transitat i començarem des d’Astorga, a 270 km de Santiago. Ara hem de fer la preparació de tota l’aventura.

En aquest bloc publicarem la nostra experiència en fer el camí i els detalls de la seva preparació.

Hem decidit que farem servir el nom Camí de Santiago per a fer una unió entre el nom català Camí de Sant Jaume i el castellà Camino de Santiago i que sigui reconegut per tots. Així tenim el nostre camí personal.

Actualització:

2021 Enguany, amb motiu dels nostres 25 anys, volem tornar a fer el camí. Aquest cop el Camí Portuguès.

Totes les etapes del camí estan recollides en una sèrie de vídeos que es poden trobar en el canal de YouTube de l’Ovelleta, concretament en la llista de reproducció? del Camí de Sant Jaume.