El camí de Sant Jaume (Camino de Santiago en castellà) és una ruta que recorren els pelegrins procedents d’Espanya i tot Europa per a arribar a la catedral de Santiago de Compostel·la, on es veneren les relíquies de l’apòstol Sant Jaume.

El camí francès sempre va ser la ruta de pelegrinatge de l’Europa medieval. Els pelegrins moguts per la fe caminaven fins a la tomba de l’apòstol. Va ser el més important de tots els camins.

En l’actualitat, el camí Francès és el camí més transitat per arribar a Santiago, totes les rutes acaben ajuntant-se amb el final del camí Francès. L’actual Camí de Santiago és el sender de Gran Recorregut 65, amb les seves variants.

El 1993 fou considerat Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. El camí s’inicia a Saint Jean Pied de Port, al País Basc francès o a Roncesvalls, a Navarra i té un recorregut de més de 700 km