A les 06:30 estem en camí, afortunadament ja hi ha pelegrins i no costa trobar el camí. Sembla que per sortir de Portomarín hi ha un camí complementari i no tenim la distància marcada fins que no recuperem el camí original.

Arribem a un bar del camí que està ple a vessar de gent. Trobem un lloc i demanem torrades amb pernil i cafè per esmorzar. Entre tota la gentada els cambrers criden el nom de les persones que els hi has donat quan has fet la comanda. És curiòs pels crits que fan.

Més endavant trobem una ermita on es pot segellar la credencial. Hi ha un home que posa els segells. És ceg però els posa ell, només tens que guiar-li la ma fins el lloc on vols el segell. Hi ha cua i va molt ràpid segellant, no està per orgues.

En aquesta etapa, que per nosaltres és més llarga, la gent fa parada a Palas de Rei; en canvi nosaltres anem directament a Melide. Així vol dir que perdrem els grups que han començat a Astorga amb nosaltres perquè farem uns 18km addicionals.

En qualsevol cas a Palas de Rei entrem a una poperia per dinar i ens trobem per primer cop com es prepara el pop. Demanem un plat de pop i una taula d’embotits de la regió per dinar. Tornem a trobar al grup de Madrid i ens intercanviem contactes.

Quan ja ens falta poc per arribar a Melide tenim un problema en confirmar l’allotjament per demà. Hi ha hagut un error i no tenim alberg per demà. Mentre caminem anem mirant de trobar un lloc per dormir. Amb la quantitat de gent que hi ha tot, tot està complet. Fins hi tot els hotels. Només ens queda buscar una alternativa que no estigui massa lluny.

Al final trobem un hotel a Lavacoia però demà haurem de fer 7 km de més i tindrem una nova etapa de 40 km.

En fi, arribem a Melide i a l’alberg (sí, hem de creuar quasi tot el poble) i comença a diluviar. Ha anat de poc però hem de sortir a sopar. Anem a la poperia A Garnacha que és la que té més nom. Fem un sopar de picar, incloent pop.

Després de sopar anem directament a l’alberg a veure si podem descansar que demà tenim una bona tirada.