L’etapa d’avui és l’última i arribarem a Santiago. Només tenim 13 km i decidim sortir més tard. A les 07:50 estem al camí.

Primer arribem al Monte do Gazo, que és una parada obligatòria on es veu per primer cop la catedral de Santiago. Al peu del turó hi ha una capella on tothom està posant el segell final abans de la Compostel·la.

Després del Monte do Gozo de seguida s’arriba a Santiago. Primer de tot, a l’entrada a la població trobem el cartell on la gent es fa la foto d’arribada. Hi ha tants pelegrins que cal fer cua per a fer-se la foto.

Ara podria sembla que ja hi som però en realitat cal arribar a la Praza do Obradoiro que es troba al centre històric i encara hi ha un troç. De fet, tenim 25 minuts més.

Finalment tota l’onada de pelegrins que arribem ens apropem al centre històric i veiem la catedral. Encara estem seguint el camí que està indicat per la ciutat fins l’Obradoiro. El tram final és quan es passa per darrera de la catedral, per una arcada on hi ha permanentment un gaiter tocant i que et dona la benvinguda.

Aquest és el moment clau de tot el camí. Ara és quan entrem a la plaça i veiem, per primer cop, la façana principal de la catedral i sabem que hem arribat al final. Hem aconseguit arribar. Ja hi som a Santiago!

Tota la gent que acaba d’arribar es queda a la plaça amb la mirada fixada a la catedral, buscant la figura de l’apòstol. Hi ha gent que plora, hi ha gent que s’abraça, hi ha ciclistes que aixequen la bici, hi ha gent que els mira.

Aquest és el final del camí, amb l’alegria d’haver arribat i amb la tristesa que ja s’ha acabat.