Encara que el camí és una aventura que està molt ben indicada, que hi ha molta gent fent el camí a qualsevol temporada i que no te pèrdua, el millor és fer una preparació prèvia. Saber on et pots allotjar, on menjar bé (encara a Galícia es menja bé a tot arreu), quins camins seguir, què pots veure pel camí, etc. fa que la experiència sigui millor.

Hi ha moltes guies per poder seguir un camí i també hi ha molta literatura sobre les experiències de cada pelegrí, però com sempre, cadascú fa el seu camí.

 

Nosaltres vàrem conèixer la guia de l’Anton Pombo per a fer el camí Francès i ara volíem repetir l’experiència amb aquesta guia del camí Portuguès. El tema era que la guia no estava encara actualitzada i vàrem contactar amb l’autor per saber si en tindria una actualitzada. Estava finalitzada, ens va dir, i propera per l’edició.

Ens va mantenir al corrent i finalment ens va avisar que ja estava publicada. Així que la vàrem adquirir per preparar el nostre pelegrinatge. Ara a esperar que ens arribi.