El desdejuni a l’hotel és a les 07:30, com que tots els pelegrins baixen a prendre el cafè, i com que hi ha restriccions per la covid, el servei es fa lent.

A les 08:00 estem al camí, la sortida de Pontevedra para per una zona de cases i camps entre la N-550 i la AP-9, ara sembla que estem passant per un lloc més maco, anem seguin la via del tren i la creuem un parell de cops . Després d’una estona parem a fer un cafè, descansar i posar segell. Estem a la Capela de Amaro de Barro.

Seguim fent el camí i anem passant per camins que van paral·lels a la N-550. La carretera local és d’asfalt i anem passant per més camps de conreu i totes les cases i torres que són habitatges habituals.

En el quilòmetre 15 de la nostra ruta ens desviem a la dreta per entrar al Parque Natural del Río Barosa. Ens han dit que hi han unes cascades impressionants i que podem menjar molt bé. Ens haurem de desviar 1 km del camí, realment és una zona d’esbarjo que està plena de gent que es banya. El lloc és molt maco i hi ha un restaurant rústic. El problema és que, justament avui, és el dia de descans. No podrem dinar aquí.

En qualsevol cas passem una estona, ens mullem els peus i visitem les cascades. Més que un salt d’aigua és una zona de roques inclinades per on baixa l’aigua i la gent pot estar a les roques prenent el sol i deixant que li caigui l’aigua.

Fa molta calor i el camí es fa una mica dur, a més, ara anem juntament amb la N-550. Anem a veure si podem dinar alguna cosa, però no trobem llocs. Sobre les 14:30 finalment trobem un lloc molt agradable i fem un menú per 10€. És un alberg, Albergue Vintecatro. Només ens queden un parell de quilòmetres fins Caldas de Reis.

Estem en una pensió amb bany compartit. Descansem fins la tarda que anem a veure el poble. Hi ha unes termes, d’aquí el nom del poble, i visitem l’església i el jardí botànic. En fer la volta pel botànic hem arribat al riu Umia i hem trobat el restaurant que és famós en aquesta zona, O Muiño.

No hem pogut reservar perquè no agafen el telèfon (és per Whatsapp, diu l’amo), la Cris li ha explicat que no hi havia manera de reservar i, al final, ens ha donat tres opcions:

a) esperar a quarts d’onze

b) sopar ràpid abans no arribi la primera reserva

c) seure en una taula aprop de la porta, en el pas.

Hem triat l’opció C, la veritat és que hem sopat molt bé, pop, muscles i especialitats. Després hem anat a l’hostal. Demà a les 07:00.