Des de l’any 2010 l’Ajuntament de Padró concedeix el diploma de la “Pedronía”, una credencial pròpia en record del desembarcament del cos de l’Apòstol en aquestes terres i de l’antiga tradició jacobea medieval segons la qual els pelegrins, després de visitar la tomba do Apòstol a Santiago de Compostel·la, peregrinaven a Padró per conèixer el punt sagrat del desembarcament del seu cos.

1. Obtenir la credencial.

2. Cubrir les dades personals i segellar la credencial a l’ajuntament de sortida.

3. A l’arribada a Padró, segellar la credencial a l’església de Sant Jaume de Padró, on l’església de Santa Maria la Major d’Iria Flavia.

4. És recomanable visitar tots els llocs jacobeus: el Pedrón i l’església de Sant Jaume de Padró; la font del Carme; i Santiaguiño do Monte, identificat com el lloc on l’apòstol predicava i l’església de Santa Maria d’Iria Flavia, anigua seu episcopal.

5. Sol·licitar el diploma de l’Pedronía a la biblioteca municipal.