El 17 de gener de l’any 2014 l’Ordre Franciscana va celebrar un Any Jubilar per commemorar el vuitè centenari del pelegrinatge de Sant Francesc d’Assís a Santiago de Compostel·la.

La intenció dels franciscans va ser fer memòria no només del pelegrinatge material de Sant Francesc, sinó de la seva significació transcendent. Per això, durant aquest any van fer lliurament de la Cotolaya, una mena de Compostel·la Franciscana, a tots els pelegrins que van arribar a Santiago seguint els passos de Sant Francesc, és a dir, amb una devoció franciscana, i que van visitar el convent.

En arribar a Santiago i després de demanar hora per que ens facin la compostelana, varem anar a l’església de Sant Francesc per demanar la Franciscana.

Aquest és un certificat que no coneix la gent i no hi havia ningú per demanar-la. Així que vàrem anar a la sagristia i ens va atendre el mossèn, que després de demanar les credencials del camí, ens va fer omplir la franciscana.