Salto do Cabrito

by | ag. 23, 2019 | Rutes | 0 comments

Arribem a Caldeiras des de Ribeirra Grande i deixem el cotxe aparcat en la zona reservada. iniciem la ruta retrocedint per la carretera i agafant la pista de l’esquerra. Passem pel Miradouro Caldeiras on es preparen els cocidos.

La pista passa per una zona on hi ha continus vapors que surten de tot arreu, donant la sensació que la terra està apunt d’esclatar. Són fumaroles de CO2 i recomanen no quedar-se molta estona.

Seguim la pista fins un creuament on podem anar a la pressa, per l’esquerra. Nosaltres seguim la ruta de la dreta. El camí passa per una sèrie de boscs, com sempre molt humits que donen una sensació de frescor i verdor impressionants.

En un punt de la ruta, a l’esquerra hi ha una tanca per on sembla que està indicat el camí. No ho hem vist i hem seguit recte per la pista. Anem baixant fins arribar a un creuament d’on surt una pista, ben pavimentada de sorra vermella que baixa. Creiem que és per aquí.

Seguim la nova pista fins arribar a creuar un riu. Hi ha un pont penjant i pensem que anem bé, només falta trobar el salt d’aigua. Passat el pont tenim un forta pujada que els porta a la carretera. Seguim la carretera en la mateixa direcció fins que trobem una pista a l’esquerra que indica el salt do Cabrito.

Pugem per la carretera fins arribar a un aparcament, ara fent una baixada força empinada. Al final de la zona trobem el Salto do Cabrito que tanca el cau del riu. El Salt d’aigua té dues parts, una més endinsada en la roca i la segona totalment visible.

Hi ha unes escales que permeten pujar per on cau l’aigua, tot és part d’una turbina generadora d’electricitat que aprofita la canalització de part de l’aigua del desnivell. Es pot seguir per una passarel·la que recorre el riu per la part superior fins una estació.

Després continuem al camí de tornada al punt de sortida. Passem per una nova zona de bosc dens fins trobar el tancat de l’inici del camí que surt a la pista per varem baixar. Aquest cop anem per una senda que està indicada a la dreta, abans de sortir a la pista.

Seguint aquesta senda, passem per un bosc que ens fa recordar les aventures de l’Indiana i quasi esperem que aparegui un temple antic mai descobert. Després de gaudir del bosc finalment sortim a la pista i ens porta de tornada a Caldeiras.

Ruta al Wikiloc

Fotos de photoadict, (c) 2019 Xavier Peña