Lagoa do Furnas

by | ag. 26, 2019 | Rutes | 0 comments

Arribem a la vila de Furnas i anem a l’aparcament que hi ha en el camp municipal de futbol. Travessem el poble firn arriba ala Travessa da Água Quente on trobem un carrer a la dreta marcat amb el senyals de la ruta.

El primer carrer és el de tornada i el segón el d’anada. Aquest carrer té una pujada increïble perquè arriba fins el Miradouro do Lombo dos Milhon a dalt de la part que forma la vall de Furnas. Sembla mentida que puguin passar cotxes per aquí. En el Mirador aprofitem per a contemplar la vista espectacular de la vall completa, encerclada per les parets de la caldera.

Continuem la carretera per la meseta fins un primer creuament on seguim recte i després un segon que fem a la dreta. Aquí tenim l’oportunitat de veure un àliga posada en un pal de la carretera. Bé, això ens porta directament al Lagoa das Furnas on comencem la ruta per l’estany, cap a l’esquerra.

Anem seguint la vora del llac per la carretera fins un punt on la deixem i continuem per la pradera en direcció a l’ermita Nossa Senhora das Vitorias. A partir d’aquí anem seguint la pista que continua vorejant l’estany i passem pel  Centre de Monitorització i recerca de Furnas.

Més endavant entrem en un bosc que continua vorejant el Lagoa fins que arribem al Lagoa das Furnas Hotsprings on es troben els manantials d¡aigües sulfuroses i fan els Cocidos.

Seguim fent la volta a l’estany fins arribar a la carretera d’arribada a Furnas, a uns 100 m hi ha una desviació a la dreta, que baixa i que hem de seguir per arribar de nou a l a travessa da Água Quente, travessem el poble i arribem de nou a l’aparcament on tenim el cotxe.

Ruta al Wikiloc

Fotos de photoadict, (c) 2019 Xavier Peña